maandag 12 juli 2010

Beautyroutine

Ik val maar gelijk met de deur in huis: een echte beautyroutine heb ik niet. Ik zit wel altijd boordevol met goede voornemens: eerder opstaan, elke avond netjes m’n make-up verwijderen, m’n haar elke dag beter stylen, m’n nagellak bijhouden of veel water drinken.


Toch komt het er niet van… ’s Avonds lig ik al in m’n bed en dan bedenk ik me dat het handig was geweest om m’n make-up eraf te halen. ’s Morgens druk ik de wekker nog drie keer weg, waardoor alsnog alles in sneltreinvaart moet en waardoor make-up of uitgebreid haren in model brengen er niet meer in zit. Of ik ben ’s morgens nog niet in de mood en laat alles dan maar achterwege, waar ik later op de dag nog elke keer spijt van krijg!

Ik kan echt jaloers worden op meiden die het wel lukt om elke dag tiptop voor de dag te komen. De meiden van een aantal weblogs die ik volg, posten regelmatig over mooie looks, over nieuwe kapsels of over hun beautyroutine. Dat inspireert me altijd om toch meer aan m’n looks te gaan doen, maar ik raak des te gefrustreerder als het me niet lukt om het vol te houden of wanneer ik toch weer veel te laat uit bed kom en ik mijn goede voornemen niet waar kan maken.


Een bezoek aan de schoonheidsspecialiste is voor mij altijd hét moment van de waarheid. Want zij beginnen de behandeling standaard met de vraag: “Hoe behandel je je huid?’ Als ik daar eerlijk antwoord op geef, namelijk dat als ik al iets gebruik, dat dure en goedkopere producten door elkaar zijn, dan krijg ik meestal een preek dat het nu de tijd is om toch beter voor m’n huid te gaan zorgen. En daar komt altijd de opmerking achteraan: je bent bijna dertig, dus het wordt steeds belangrijker.

Na een bezoek aan de schoonheidsspecialiste neem ik me dan ook altijd weer voor om het beter te gaan doen. Maar in mijn achterhoofd zegt dan een stemmetje: “Zo’n schoonheidsspecialiste wil ook graag verzorgingsspullen verkopen” of: “M’n tante gebruikt al jaren low budget producten en die ziet er ook nog heel goed uit”. Dat gecombineerd met chronisch tijdgebrek, zorgt er altijd voor dat de klad er toch weer in komt.

Er is ook een positieve kant aan een niet heel gedisciplineerde beautyroutine: mensen zien het altijd direct als ik wel veel aandacht aan m’n uiterlijk heb besteed. En ik geniet dan natuurlijk van de complimentjes die ik krijg. Als ik er nu dagelijks tot in de puntjes verzorgd bij zou lopen, dan zou ik misschien veel minder complimentjes krijgen.

Voorlopig ga ik maar eens een poging doen om me wel aan m’n goede voornemens te gaan houden en vooral inspiratie op te blijven doen bij de vele leuke beautyblogs die Nederland rijk is. En in tussentijd houd ik me er vooral aan vast dat alle beetjes helpen.

Zijn jullie wel echte die-hard beautyroutiniers?

Keep u posted!

Mirjam

Geen opmerkingen: